Aanmelden nieuwsbrief
Peter Blom

Peter Blom

Bestuurslid

Peter Blom is directievoorzitter van Triodos Bank, de bank die in 2009 is uitgeroepen tot de meest duurzame bank ter wereld. Na zijn studie economie werkte Peter enige tijd voor één van de eerste biologisch-vegetarische eetcafé's in Nederland. In 1980, het jaar waarin de bank werd opgericht, trad hij in dienst bij Triodos Bank. In 1989 werd hij benoemd tot algemeen directeur en in 1997 tot directievoorzitter, een functie die hij vandaag de dag nog steeds bekleedt. Hij is voorzitter van de Global Alliance for Banking on Values en ook bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken. Gezien zijn interesse in voedsel en landbouw is het niet vreemd dat hij ook voorzitter is van de BioRaad. Daarnaast is hij ook voorzitter van MVO Nederland en Sustainable Finance Lab.

Triodos Bank

Re-Connect with Nature Now... Before It Is Too Late!

"We should all be alarmed at the accelerating loss of biodiversity on which healthy ecosystems depend. We also need to be fully aware that we cannot enjoy our basic human rights without a healthy environment" - John H. Knox

This article provides several important reasons why we should connect - or rather re-connect- with nature.

Lees hier het artikel : Other News 05-06-2017

maandag, 29 mei 2017 13:53

Duurzaamheid is een sleets begrip

Vrij Nederland 26 maart 2016 : Duurzaamheid is een sleets begrip
donderdag, 02 oktober 2014 12:15

Peoples Climate March New York

Zondag 21 september 2014, hartje Manhattan. Tussen de spiegelende bankgebouwen marcheren bijna 400.000 mensen voor het klimaat. Ik ben in New York dus loop ik mee. De stemming is vrolijk en serieus tegelijk. Heel veel jonge mensen met spandoeken waarop de meest prachtige teksten staan. "Cook Organic, not the Planet" 
is er zo een maar ook een oproep om beleggingen in olie en gas te stoppen. 

Aan de kop van Central Park passeren we een groep mensen in lotus-houding die een onmetelijke rust uitstralen, maar ook een vastberadenheid. Niet alleen in New York maar in vele steden wereldwijd zijn vergelijkbare demonstraties. Via grote beeldschermen zijn we er getuigen van. Mooiste nieuws is de mededeling van de Rockefeller Foundation dat zij uit de beleggingen in olie stappen. Ooit verdienden de Rockfellers hun geld met olie, de achterkleinkinderen hebben de moed om uit deze traditie te stappen en voor een duurzame toekomst te kiezen. Dat geeft de burger moed.
woensdag, 12 maart 2014 10:09

Het nieuwe bankieren

Peter Blom is directievoorzitter van Triodos Bank, de enige onafhankelijke, duurzame bank van Nederland. Waar andere banken slechts met moeite (en met overheidssteun) de klappen van de kredietcrisis weten op te vangen, groeit Triodos Bank met 25 procent per jaar. Wat is het geheim van dat succes? En wat kunnen andere banken leren van de aanpak van Triodos Bank? In dit boek geeft Peter Blom op openhartige wijze zijn analyse en pleit hij voor een totaal andere manier van bankieren en ondernemen. Het boek is op basis van vele gesprekken met journalist Tobias Reijngoud tot stand gekomen.

Verzenden