Aanmelden nieuwsbrief

  • Datum: 30-10-2018

De Nieuwe Liefde - Duurzaamheid van binnenuit

De Aarde is een door en door menselijke planeet geworden en de mensheid is uitgegroeid tot een kracht van geologische proporties. Denk aan een snel toenemende opwarming, oceanen vol plastic, en een zesde massa-extinctie die inmiddels in volle gang is. Met het akkoord van Parijs is de belofte gemaakt: de komende decennia staan we voor de uitdaging van een totale energietransitie, naar een volledig duurzame wereld. Deze transitie gaat echter over meer dan een overschakeling naar alternatieve energie en een andersoortige economie – het gaat ook om een nieuw bewustzijn, waarin we andere keuzes maken, andere dingen waarderen en prioriteren. Het gaat over een innerlijke transitie.

Duurzaamheid van binnenuit is een drieluik op 30 oktober, 21 november en 12 december 2018 en georganiseerd in samenwerking met Stichting NatuurCollege. NatuurCollege verenigt een aantal personen die leven en werken vanuit deze uitgangspunten en die een bijdrage willen leveren aan het groeiende bewustzijn van de eenheid van alle leven en een duurzame toekomst van dat leven. NatuurCollege zet zich expliciet in voor het herstel van de verbondenheid tussen en met de natuur, de ‘binnenkant van duurzaamheid’.

De serie wil inspireren tot kritische zelfreflectie op mens en wereldbeeld in relatie tot (on)duurzaamheid. De bestuursleden van Stichting NatuurCollege – prominenten in de wereld van duurzaamheid – zullen onderzoeken welke onderliggende mens- en wereldbeelden ten grondslag liggen aan de ecologische crisis en welke denkbeelden en daden kunnen helpen in een transitie naar een werkelijk duurzame samenleving. NatuurCollege wil daarmee bijdragen aan het bevorderen van een nieuw bewustzijn over de relatie tussen mens en natuur.

De sprekers zijn :

Dinsdag 30 oktober : Klaas van Egmond & Talitha Muusse

Woensdag 21 november : Irene van Lippe-Biesterfeld & Jan Terlouw

Woensdag 12 december : Annick de Witt & Peter Blom

Tijd : 20:00 - 22:00, bar geopend vanaf 19:00

Locatie : De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam

Entree : euro 12,50 (start kaartverkoop eind september)

Bestel kaarten voor de volledige serie op 30 oktober, 21 november & 12 december en ontvang euro 5,- korting !

 

Alle agenda items

Verzenden