Aanmelden nieuwsbrief

  • Datum: 25-05-2018

Prinses Irene opent dit jaar Fête de la Nature. In 2018 is Nationaal Park de Alde Feanen de hoofdlocatie van Fête de la Nature. Het Nationaal park Alde Feanen ligt op een steenworp afstand van Leeuwarden. Leeuwarden is heel 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Tijdens Fête de la Nature zal extra aandacht zijn voor de relatie tussen Cultuur en Natuur. De Alde Feanen is een waardig opvolger van Nijmegen (2017), Enschede (2016), Utrecht (2015) en Den Haag (2014).

De officiële opening van Fête de la Nature in de Alde Feanen zal worden verricht door de voorzitter van het Nationale Park, de gedeputeerde van de provincie Fryslan en Prinses Irene. Hierna begeleidt Prinses Irene belangstellenden mee op een bijzondere natuurbeleving. De Wageningse Hoogleraar Natuurherstel en tevens filosoof Matthijs Schouten geeft aansluitend een lezing over onze grondhouding ten opzichte van de natuur.

Bezoekers van Fête de la Nature kunnen dit jaar in de omgeving van Nationaal Park de Alde Feanen onder andere deelnemen aan de kinderactiviteiten zoals zelf pizza maken, wolbeleving of een kruidenwandeling, of de Alde Feanen bij nacht in een sloep verkennen.

Elders in Nederland kun je onder meer leren of je onkruid moet verdelgen of juist moet verspreidenfeest vieren in het nieuwe park Elisabeth Groen of op safari in de Twentse natuur.

Het programma van de grassroots evenementen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor Fête de la Nature staat hier.

Alle agenda items

Verzenden